Tavaszi kézápolás otthon

Itt a tavasz. A természet kezd felébredni téli álmából. A háziasszonyok nagytakarítással csinosítják otthonaikat. A városok utcáit is csinosítják, virágokkal díszítik. A téli időjárás viszontagságai a kéz bőrén és a körmökön látható nyomokat hagytak. A körmök töredezettek, vékonyak, szárazak. A kézbőre rugalmatlan, száraz, ráncos, érdes. A kesztyű már nem takarja el ezeket az esztétikai hibákat. Ideje tenni valamit, hogy kezünk ne árulja el éveink számát! A külső káros környezeti hatások egész nap károsítják a kéz bőrét. Időjárás, munkahelyek, tisztítószerek állandó károsító tényező.

Mit tehetünk ellenük?

Dolgozni mindenkinek kell, az időjárást nem tudjuk befolyásolni, a tisztítószerekre szükségünk van. A bőrünket, körmeinket viszont tudjuk ápolni és védeni.

Pár ötlet az otthoni kézápolásra és körömápolásra.

  • A kezek kényeztetésének első lépése egy kellemes kézfürdő. A víz hidratálja a bőrt, az elhalt hámréteg könnyebben eltávolítható. A kézfürdő jó hatással van az ízületekre is.
  • Tegyünk egy kis áztató – fürdő sót a vízbe, fürdő sók illata elvarázsol, hatóanyagai táplálják a bőrt, és fehérítő hatásával eltávolítja a köröm és a körömbőr elszíneződéseit.
  • A kézfürdő után a körmöket érdemes aránylag rövidre és egyforma hosszúra reszelni.
  • A körömlemezre ránőtt szarupárkányt óvatosan manikűr bőrfeltolóval meg lehet lazítani, de levágni nem mindenkinek kell. A túlzott vágás körömágy gyulladást okoz!
  • Bőrradírral a tenyeret, a kézháti részt és az ujjakat, a köröm környékén is radírozzuk át. A kézen finom szemcséjű bőrradír használata ajánlott. Bőrradír után a kéz bőre sima, rugalmas lesz.
  • Az előre elkészített pakolást tegyük fel a kéz bőrre és dőlj hátra 10-15 percre. Kezeidet ha szeretnéd, akkor fóliával, vagy testtekercselővel tekerd be, és meleg törölközőbe, vagy paraffinos kezeléshez használatos kesztyű rakd bele, így fokozni tudod az ápolás hatásfokát.

Pakolás készíthető:

  • méz és citrom leve: a bőrt nem csak táplálja, de az öregségi foltokat is fehéríti
  • joghurt és banán: regenerál a bennük lévő sok vitamin
  • papaya turmixolva: megpuhítja az érdes bőrt, mely bársonyos lesz

Pakolás lehet paraffinos pakolás is. Ma már nem drága egy paraffinos gép, kis helyen elfér, az egész család szeretni fogja. Ízületi problémáknál ahol a meleg kezelések ajánlottak rendszeresen érdemes használni enyhíti a fájdalmakat.

Ha nincs idő, pakolásokat készíteni, nincs paraffin gép, akkor ott van a BCL SPA agyagos pakolása, mely a legkiválóbb bőrtápláló, bőrfiatalító anyagokat tartalmazza. Csak vékonyan fel kell vinni a kéz bőrre, egy fóliával és meleg törölközővel be kell takarni. A kéz bőr napi ápolása is nagyon fontos. Reggel kézvédő krém használata kötelező! Este vitaminokban gazdag, a kéz bőr típusának megfelelő hatóanyagú testvajat, gel lotion, masszázskrémet használjunk.

Sokan tapasztalják, hogy körmeik töredeznek ilyenkor, ez azért van, mert a körmök szárazak. A száraz szaru töredezik. A napi tevékenységek során sérülések érik a köröm szélét, másnap ugyan ott ismét egy sérülés és már le is tört a köröm. Ezért érdemes minden este vagy kétnaponta a köröm szabadszélét Erlinda kerámia körömreszelővel átreszelni. Az átreszeléskor nem a köröm hosszát rövidítjük le, csak a sérülések okozta repedéseket távolítjuk el. A köröm védelmét szolgálja és egyben táplálja is a BCL SPA aragán olajos körömerősítő lakkja, mely nem tartalmaz toluolt és formaldehidet. Nem kell lakklemosóval lemosni, de minden második nap át kell vékonyan kenni. Az eredmény kb. két hét múlva már látható.

Az otthoni kéz- és körömápoláshoz szükséges minden eszköz és anyag megvásárolható üzleteinkben, és webáruházunkban is.