Klasszikus manikűr menete

 1. Alapos körömkefés kézmosás: Zöldséges, virágkötő, autószerelő körömkeféjét mártsd bele szódabikarbónába, majd kicsi víz és az eredmény makulátlan tiszta köröm és környéke.
 2. Diagnosztizálás: A munka megkezdése előtt a körmök állapotát, a köröm környékén lévő bőrök állapotát és a kéz bőrét mindig alaposan meg kell nézni. Bármilyen normáltól eltérő köröm vagy bőr probléma kialakulásának okát, esetleges otthoni kezelését meg kell ismerni. A látottak és az elmondottak alapján lehet személyre szabottan felállítani a klasszikus manikűr menetét.
 3. A vendég bal kezén rövidítsd, formázd meg a kívánt hosszúságra és formára a körmöket. Használj ha szükséges köröm vágó ollót, de mindenképpen fém vagy kerámia reszelővel reszeld át a körmök szabadszélét.
 4. Fém vagy műanyag bőrfeltolóval lazítsd meg a köröm lemezre tapadt köröm bőrt. Csak meg kell lazítani, nem kell semmit lekaparni, eltávolítani az egy másik művelet lesz.
 5. Ezt a kezét tedd a manikűr tálba és hagyd ázni addig, amíg a másik kezén ugyan így rövidíted és formázod a körmöket és fellazítod a körömre tapadt köröm bőrt.
 6. Cseréld meg az áztató tálba a vendég kezét. A felázott körömbőr alatt lévő bőr darabokat óvatos mozdulattal fém körömkaparóval távolítsd el. Ne használj műkörömépítő eszközöket ehhez a művelethez se.
 7. A köröm környékén lévő bőrkeményedéseket, a cuticula körömre nőtt, fellazított részét bőrvágó ollóval vágd le. Ez a művelet nem okozhat a vendégnek fájdalmat és nem vérezhet!
 8. Végezd el a köröm bőr kaparását és a köröm környékén lévő bőr vágását a vendég másik kezén is.
 9. Bufferrel reszeld át a köröm környékén lévő bőrt. Polírozóval polírozd ki a köröm lemezt.
 10. Olajozd be a körmöket és a köröm környékén lévő bőrt cuticula ápoló olajjal.
 11. A kéz bőr típusának megfelelő kézápoló krémmel krémezd, masszírozd be a vendég kezeit.