Japán manikűr menete

A japán manikűr a köröm lemez méhviasszal történő ápolása. A köröm lemez ápolása előtt minden esetben a francia manikűr első 5 lépését kell elvégezni, mert csak így lesz esztétikus a munkánk.

  1. Alapos körömkefés kézmosás: Zöldséges, virágkötő, autószerelő körömkeféjét mártsd bele szódabikarbónába, majd kicsi víz és az eredmény makulátlan tiszta köröm és környéke.
  2. Diagnosztizálás: A munka megkezdése előtt a körmök állapotát, a köröm környékén lévő bőrök állapotát és a kéz bőrét mindig alaposan meg kell nézni. Bármilyen normáltól eltérő köröm vagy bőr probléma kialakulásának okát, esetleges otthoni kezelését meg kell ismerni. A látottak és az elmondottak alapján lehet személyre szabottan felállítani a francia manikűr menetét.
  3. Cutikula removerrel (bőroldó folyadék) kend be a 10 köröm környékén lévő bőrt vékonyan.
  4. Rövidítsd és formázd meg a 10 köröm szabad szélét fém vagy kerámia köröm reszelővel.
  5. A köröm lemezre tapadt bőrt, amit a cutikula removerrel bekentél kerámia rúddal radírozd le a köröm lemezről. Ha szükséges használj fém köröm kaparót, és ha nagyon szükséges használj bőrvágó ollót. A kerámia rudat márthatod olajba vagy vízbe, így könnyebb, egyenletesebb lesz a munkád.
  6. Bufferrel távolítsd el a köröm lemez fényét, érdesítsd meg kicsit a köröm lemezt mind a 10 ujjon.
  7. Méhviaszt tegyél a szarvasbőr polírozóra és dolgozd bele a méhviaszt az érdes felületű köröm lemezbe mind a 10 körmön.
  8. A másik szarvasbőr polírozóra tegyél talkumot és alaposan fényesítsd ki a méhviasszal ellátott köröm lemezt mind a 10 ujjon.
  9. Olajozd a körmöket és a köröm környékén lévő köröm bőrt, majd a vendég bőrtípusának megfelelő kéz krémmel krémezd, masszírozd a vendég kezét.