Bőrkeményedés kezelése otthon

Bőrkeményedések alakulnak ki azokon a lábakon ahol haránt boltozatsüllyedés, a boka süllyedés,  bütyök,  vagy kalapácsujj található. Ezek az ortopédiai elváltozások miatt a láb már nem  három ponton érintkezik a talajjal, a bőrt olyan helyen éri járásközben nyomás ahol nem kellene. A bőr a nyomás miatt védekezni kezd, felgyorsul az elszarusodás folyamata, bőrkeményedés alakul ki kisebb, nagyobb felületen. Az elszarusodott bőrkeményedés zavaró járásközben és nem esztétikus. Az otthoni rendszeres lábápolással sokat tehetünk azért, hogy elkerüljük a bőrkeményedés okozta kellemetlenségeket.

Az első teendőnk megállapítani milyen típusú a lábunk bőre. Igen a lábon is különböző bőr típusok vannak és a mielőtt megvásárolnánk a lábápoláshoz szükséges lábápoló krémet nézzünk alaposan lábunk bőrére. Más hatóanyagú lábkrémre van szükség az izzadt lábbőr ápolásához, a normál lábbőr ápolásához, a száraz lábbőr ápolásához, az extra száraz lábbőr ápolásához. A lábápoló krémet a napi tisztálkodás után rendszeresen kell használni. A lábbőrének megfelelő hatóanyagú lábkrémek maradék nélkül felszívódnak, a lábbőrén nem hagynak fényes felületet, a lábbőr nem lesz ragacsos, csúszós felületű.

Minden típusú lábbőrnek hidratálásra van szüksége! A lábbőr azért száraz, mert nem kap elegendő vizet! Ezért nem zsírra van szüksége, hanem vízre! A zsíros krémek, az olajak a száraz lábbőrbe nem szívódnak fel,csak a felszínén maradnak. A lábbőr felülete ragacsos, fényes, csúszós lesz.

A második teendők a szakszerű otthoni lábápolásban, hogy elmenjünk vásárolni egy profi sarok reszelőt, és a lábunknak leghatékonyabb lábkrémet. A sarokreszelőt ne rendeljük a különféle tévés csatornák kínálatából. A reklámokban hirdetett fémből készült kütyük biztosan sok mindenre jók és használhatók, de a lábbőrén kialakult bőrkeményedések eltávolítására alkalmatlanok és sok bőr típusnál veszélyesek is. A kerámiából készült sarokreszelők, vagy a cserélhető felületű, nedvesíthető papír sarokreszelők nedves állapotban alkalmasak a bőrkeményedések eltávolítására. A napi tisztálkodás után a még vizes lábbőrét a megnedvesített sarok reszelővel naponta, kétnaponta át kell dörzsölni.

Ha Ön még nem találta meg a lábának megfelelő lábkrémet, a legjobb profi sarok reszelőt, tanácstalan, a megoldást az Aphrodite üzleteinkben megtalálja. Szakképzett eladók és pedikűrösök segítenek önnek a választásban.