Pedikűr és a láb

A lábápolásával kapcsolatban annyi mindent írtak már, de valójában sehol nem írtak arról, hogyan is kellene a láb egészségét megőrizni, vagy mit tegyünk, ha már nem teljesen egészséges a lábunk. A Pediklubot, azért is alapítottam meg, hogy mindenki megtalálja azt, amire a lábának szüksége van ahhoz, hogy még sokáig jönni, menni, futni, szaladni, hódítani tudjon. Mivel családom harmadik generációja is a pedikűr szakmát választotta hivatásának, ezért nagyon fontosnak tartom, hogy mindenkivel megismertessem, milyen fontos munkát végzünk nap mint nap.

Tudatni szeretném mindenkivel, hogy a jó pedikűrös képes arra, hogy lábakat gyógyítson, láb fájdalmakat enyhítsen vagy akár teljesen megszüntessen. Sok embert érint miért alakult ki a haránt boltozat süllyedése, miért lett boka süllyedése, miért lett bütykös a lába vagy miért lett kalapácsujja. Még több ember fájdalmas láb problémája a benőtt köröm. Sokan nem tudják a gombás körmöt nem szégyellni kell hanem szakszerűen kezelni, és egész oldalakon keresztül sorolhatnám milyen láb problémák keserítik meg ember társaink életét, de nem teszem inkább induljon az első online magazin az egészséges lábakért!

A láb 26 különböző csontból áll melyet 33 ízület köt össze, melyet az alsó végtag izmai és a láb saját izmai mozgatnak. A láb egy bonyolult szerkezet. A csontok két bolt ívet alkotnak, így a láb, ha egészséges három ponton érintkezik a talajjal. Ez a három ponton való támaszkodás biztosítja a rugalmas járásunkat. Gondolj bele milyen nagy terhelésnek van kitéve lábad minden nap. Ott van először is a saját testsúlyod, ami lehet, hogy icipicit több mint kellene. Ha nőből vagy, naponta cipeled azt a kis táskát a kezedben, ami sokszor a 10 kiló közelébe lehet. A ridikülre gondoltam azzal a sok felesleggel, amit bele teszel és cipeled. Ja és ott van a bevásárló táska, kosár benne a család elemózsiája, hiszen valakinek azt is el kell cipelni a kocsihoz aztán meg a lakásba.

Mostoha sorsú lábunkat reggel harisnyába, zokniba csomagoljuk, persze mindegyiknek gumi van a végén nehogy lecsússzon, ami aztán egész nap szorít, mint állat. Turbózzuk ezt a bezártság élményt és lábunkra erőltetjük a kényelmetlen vagy a jól kitaposott cipőnket. Levegőzésre, mozgásra esélyük sincs lábujjainknak mondjuk napi 8-10 órán keresztül. Legyen kicsit lelki ismeret furdalásod, ha van gyermeked hiszen az ő lába is ilyen szomorú sorsot él. Még szerencse, hogy lábaink nem tudnak beszélni, kiabálni. Ha tudnának, akkor csak a fejlődő országokban a törzsi népeknél lenne csend. A civilizált országokban bizony nagy lenne a lábak panaszkodásának hangja.

Most, hogy elolvastad ezt a cikkemet, kérlek legalább egy kicsit búj ki a cipődből, papucsodból mozgasd meg a lábad ujjait, végy egy két szerető pillantást lábadra, hiszen ne felejtsd: A LÁB VISZI A FEJEDET IS!