Lábizzadás

Sok ember küzd és próbál élni a lábizzadás kellemetlen tüneteivel, de vajon miért izzad a láb ilyen intenzíven és miért van kellemetlen erős szaga?

A lábon és a tenyéren található a legtöbb verejtékmirigy. Ezek a mirigyek a bőr felszínére ürítik váladékukat, ami az izzadság. A lábizzadásának számos oka lehet, érdemes az okot megkeresni, mert így sokkal könnyebb lesz a kellemetlen fokozott izzadást kezelés is.

Az egészséges láb három ponton támaszkodik. Ezt a három pontot két boltozat köti össze. A haránt boltozat mely keresztirányú, és a hosszanti boltozat. Amikor ezek a boltozatok megsüllyednek, a talp érintkezik a talajjal, megszűnik a láb természetes szellőzése. A verejtékezés ezért lehet erősebb lúdtalpas gyerekeknél és felnőtteknél.

Érdemes a láb izmait edzeni, hogy ezek a boltívek ne süllyedjenek tovább. A napi tisztálkodásnál a lábujjakat és a talpat hajszárítóval mindig szárazra kell szárítani a gombásodás kialakulásának megelőzése érdekében.

A bőrgomba kezelhető, sőt kezelni kell! Cipők, harisnyák és zoknik fertőtlenítésével kell kezdeni, és a megfelelő készítménnyel pedig rendszeresen kezelni kell a lábat.

A stressz is okozhat fokozott izzadást, aki hajlamos a pánikolásra, a túl spirálozásra annak érdemes jól szellőző lábbelit viselni, lehetőleg pamut zoknit, harisnyát hordani.

Sajnos a lábizzadás betegség is lehet. A betegség neve: Hiperhidrózis

A hiperhidrózis túlzott izzadással járó állapot, mely akár az egész testre jellemző lehet, de leggyakrabban a kézen és a lábon okoz problémát. Kezelés terápiás jellegű. Az egyik ilyen terápia, mely igen hatékony a galvánárammal történő iontoforézises kezelés.

A terápiás kezelés elején ajánlott a heti 3-5 alkalom, majd a kezelések ritkulhatnak.