Gyógyító pedikűr továbbképzés

A világon, így hazánkban is egyre nő a cukorbetegek száma. A cukorbetegeknél számos szövődmény figyelhető meg. Ezek a szövődmények a lábat sem kímélik. A láb bőre kiszárad, a talpi verejtékmirigyek nem működnek megfelelően, a száraz bőr repedezett, sérülékeny lesz, mely hajlamos a különböző bakteriális, és gombás fertőzésekre. Az ortopédiai elváltozások miatt jellegzetes cukorbeteg láb alakul ki. A cukorbeteg láb nyomás pontjain a bőrkeményedés alatt, sok esetben ki alakul a talpi fekély. Azoknak a cukorbetegnek, akiknél a láb ízületeiben, a láb bőrében a nem megfelelő keringés miatt változások figyelhetők meg, speciális lábápolásra van szükség az orvosnál, az otthoni lábápolás során, és a pedikűr szalonban is.

Az oltalom alatt álló gyógyító pedikűrképzésen, orvos kollégákkal, gyógycipő készítővel, gyógytornásszal, gyógyszerésszel, sebkezelő szakemberrel és még sok láb problémával foglalkozó szakemberrel, olyan egyedül álló képzési programot dolgoztunk ki, amivel a pedikűr végzettséggel rendelkező pedikűrösök a láb gyógyítása terén bővíthetik tudásukat. Nagy szükség van olyan pedikűrös szakemberekre, akik elméleti és gyakorlati tudással, speciális pedikűr eszközökkel, speciális lábápoló anyagokkal rendelkeznek. A továbbképzésen érdemes a kezdő és már régóta a pedikűr szakmában dolgozónak részt venni, mert ezek a lábak egészen más kezelést igényelnek, mint amivel eddig a pedikűr szalonban a pedikűrös szakember találkozott.

Sokan kérdezik, miért kell a pedikűrösnek a lábgyógyításban is részt venni?

A válasz nagyon kézen fekvő, a pedikűrön kívül szinte nincs olyan másik szakma, ami csak a lábbal foglalkozik. Én személy szerint ezért nagyon nagy hangsúlyt fektetek a továbbképzéseim elméleti és gyakorlati oktatására, mert sajnos sok éves tapasztalatom, hogy a szakmában dolgozó pedikűrösök nem érzik át a súlyát annak, hogy elméleti és gyakorlati tudásukban hiányosságok vannak.

A Gyógyító pedikűr képzés szerkezetében és képzési programjában forradalmilag új alternatívákat kínál a tanulni vágyó pedikűrös szakembereknek. A képzés hat önálló intenzív hétvégi oktatásból áll. A képzés befejezésekor azok a résztvevők, akik az elméleti és a gyakorlati pedikűr oktatások anyagát elsajátították, rendelkeznek az elvárásoknak megfelelő speciális pedikűrös eszközökkel, gépekkel, lábápoló anyagokkal regisztrált tagok lehetnek az országos gyógyító pedikűrösök listáján, mely az orvosok, beteg ellátok rendelkezésére áll. Így az orvosok a betegeket a hozzájuk legközelebb eső szakmailag képzett pedikűröshöz fogják irányítani.

A Pediklub gyógyító pedikűr tovább képzésen olyan egyedi szakmai elméleti és gyakorlati oktatást nyújtunk, amivel a pedikűrös képes lesz arra, hogy felismerje, mikor kell a vendégét orvoshoz küldeni, hogyan tudja a vendég lábát elő készíteni arra, hogy az orvos kezelni tudja. Azokat a láb problémákat, amik kezeléséhez nem kell orvos, szakszerűen tudja kezelni. Megtanítjuk milyen speciális pedikűr szerszámok, milyen speciális lábápoló anyagok könnyítik meg a pedikűrös munkáját. Nagyon fontos feladata a pedikűrösnek, hogy vendégének hatékony otthoni lábápolással kapcsolatos tanácsokat tudjon majd adni. Megtanítjuk a korszerű sebkezelő anyagokat és azok használatát is.

A Gyógyító pedikűr képzés tematikája

 • Gyógyító pedikűr eszköz és anyagismerete: Miért van szükség speciális kézi és gépi pedikűr szerszámokra és speciális lábápoló anyagokra a gyógyító pedikűrvégzéshez?
 • A láb ortopédiai elváltozásai: Hogyan látja ezt az ortopéd orvos, a gyógycipész, a gyógytornász és a pedikűrös
 • Keringési rendellenességek a lábon: Hogyan látja ezt az angiológus, az érsebész, a pedikűrös és a gyógyászati segédeszköz forgalmazó?
 • A diabétesz szövődményei a lábon: Hogyan látja ezt a diabetológus, a neurópátiás orvos, a sebkezelő, és a pedikűrös.
 • Bőrgyógyász és a pedikűrös szakmai kapcsolata: Miért fontos a fertőtlenítés, a korszerű sebfedő és sebkezelő anyagok ismerete
 • Beszámoló a tanultakból, a gyógyító pedikűr képzés mennyire változtatta meg a pedikűrös lábról alkotott elképzeléseit
 • Gyakorlati képzéseken találkozhatnak a pedikűrösök a valóságban az elméleti órákon megismert lábakkal.

Képzés költségei

234.000,- Ft mely tartalmazza a:

 • vizsgadíjat
 • egyes képzések jegyzeteit
 • gyakorlati képzések költségeit
 • a gyógyító pedikűr elvégzését igazoló oklevelet
 • a hivatásos elsősegélynyújtó továbbképzést igazoló plasztik kártyát

A képzés költsége hat havi részletben fizetendő.

Képzési alkalmak

Aktuális képzési alkalmak:

 • I. alkalom 2020.08.28-29. péntek, szombat 9:00 – 16:00
 • II. alkalom 2020.09.25-26. péntek, szombat 9:00 – 16:00
 • III. alkalom 2020.10.16-17. péntek, szombat 9:00 – 16:00
 • IV. alkalom 2020.11.13-14. péntek, szombat 9:00 – 16:00
 • V. alkalom 2020.12.11-12. péntek, szombat 9:00 – 16:00
 • VI. alkalom 2021.01.8-9. péntek, szombat 9:00 – 16:00

Képzés helyszíne

Aphrodite Oktatási Centrum
1132 Budapest Visegrádi utca 60.
Oktatás szervező: Róth Éva
Telefon: 06 1 3601 275

Mit kell hozni a továbbképzésre?

 • eredeti OKJ-s bizonyítványodat,amivel igazolni tudod a Lábápoló végzettségedet.
 • első alkalomra egy modellt kell hoznod, akin be, tudod mutatni a bőrkeményedés eltávolítását, a köröm ápolást. A modellt 11 órakor elengedjük.
 • a kézi pedikűr eszközeidet, a vizes vagy porelszívós pedikűr gépedet és a frézeidet, a fertőtlenítőszereidet, a lábápoló anyagaidat, asztalterítőt, törölközőt, munkaruhát.

Kérdésed merült fel, vagy jelentkeznél a képzésre? Itt megteheted.

Kérünk, hogy az üzenet mezőt ne hagyd üresen, mindig írd bele a kérdésedet, vagy a jelentkezési szándékodat.

Név *

Email cím *

Telefonszám *

Képzés neve *

Üzenet