Amit tudni érdemes a lábápoló és pedikűr képzésekről

A mai kor emberének állandóan meg kell újulnia. Alkalmazkodni kell az élet adta lehetőségekhez.

Új munka új lehetőség.

Egyre többen látnak megélhetési lehetőséget a szépségiparban azon belül is a lábápolásban. Sokszor a kezdeti lelkesedés különböző okok miatt megvalósítatlan álom marad, vagy elvesztegetett idő és sok-sok kidobott pénz. Kereskedői, oktatói és az életem tapasztalatival szeretnék segíteni azoknak akik valóban szeretnék pedikűrös álmaikat megvalósítani.

Az egyik legfontosabb, az elméleti és a gyakorlati tudás megszerzése. Csak olyan képzésre érdemes beiratkozni, ahol a képzés végén LÁBÁPOLÓ OKJ bizonyítványt állítanak ki. A lábápoló szakma az OKJ listában szereplő szakmák közé tartozik, ezért csak Lábápoló OKJ bizonyítvánnyal lehet hivatás szerűen  pedikűrt végezni. Ahol nem kell modellt vinni, nem kell eszközöket, lábápoló anyagokat vásárolni oda NE MENJ TANULNI, mert ott csak az lényeg, hogy az oktatás díját befizesd. Az oktatóról, az oktatásról érdeklődj, gyűjts az információkat. A minőségi oktatás mellett dönts ne az oktatás ára legyen döntésed alapja. (Ez itt a reklám helye, nézd meg itt az oldalunkon képzéseinket és keress a Róth Évára. Nekem a szakmám a hobbym, tehát fanatikus vagyok, ha lábakról van szó!)

A másik nagyon fontos a minőségi pedikűrös eszközök és a minőségi lábápoló anyagok beszerzése. Olyan pedikűrös alapcsomagot érdemes csak megvásárolni, amit a lábápoló vizsga után is lehet használni. A lábápoló OKJ alapcsomag, amit összeállítottam, és amivel a pedikűrös tanulóimat is tanítom, csak rozsdamentes orvosi acélból készült pedikűrös szerszámokat tartalmaz. Mivel a pedikűrös a láb körmeit is ápolja, kezeli ezért a lábápoló alapcsomagban alapszinten minden féle körömápoláshoz megtalálható a megfelelő körömápolós szerszám és anyag. Eszközök és anyagok nélkül nem lehet pedikűrözni!

(Ez itt szintén a reklám helye, hiszen az alapcsomagot megvásárolhatod üzleteinkben:

Pedikűr, manikűr, mükörömépítő szakáruház 1045 Budapest Ankara utca 34. vagy

Aphrodite Szépségápolók Boltja 1132 Budapest Visegrádi utca 60., vagy

meg is rendelheted www.apgrodite97.hu)

Ne a minőségen spórolj, mert az olcsó gyakran a legdrágább!

A Lábápoló OKJ képzés nagyon kevés ismeretet nyújt a szakmáról mind elméletben, mind gyakorlatban. A pedikűrösnek egy életen át kell képezni-e magát ahhoz, hogy a piaci igényekhez tudjon igazodni. (Ez itt megint a reklám helye, mert a Pediklubbot pont ezért alakítottam 2008 februárjában és ezért szeretném működtetni míg erőm engedi!)

Természetesen az alap lábápoló csomagot is folyamatosan kell bővíteni, hiszen ahogy telik az idő remélhetőleg egyre több vendéged lesz, egyre több nehezebb pedikűrös problémát fogsz tudni megoldani. Üzleteinkben érdemes alaposan körülnézned, mert mindig fogsz valami újat találni ami hasznos, praktikus, nélkülözhetetlen. Mivel az évek alatt igyekeztem környezetemben mindenkit megtanítani a pedikűr rejtelmeire, így akivel az üzleteinkben személyesen vagy telefonon találkozol legyen az nő vagy férfi kérdezz bátran, mindent tudnak a lábakról, ha pedig mégsem akkor hozzám fognak irányítani.

Üdvözöllek a pedikűrösök táborában Róth Éva