Magunkról

PEDIKLUB Magyarország egyedüli oltalom alatt álló pedikűrös szakmai fóruma.

Pedikűrös előadásaimon, pedikűrös képzéseimen mindig azt hallottam, hogy kellene, egy szakmai fórum ahol a pedikűrösök fejlődhetnek, információkat cserélhetnek és megismerkedhetnek a pedikűr és a lábápolás újdonságaival. Így jött az ötlet, és megalakult a PEDIKLUB 2008 tavaszán. Három generációs pedikűrös család vagyunk. A lábápolás fontosságát, a pedikűr szakma szépségét édesanyám ismertette és szerettette meg velem. Már kis gyermek koromban megtapasztaltam mennyire várják a vendégek a pedikűröst, aki eltávolítja a láb különböző részéről a bőrkeményedést, a bőrkérgesedést, a tyúkszemet, a szemölcsöt és a sarokrepedést. Abban az időben a körmök doktorának is nevezték a pedikűröst hiszen a normál egészséges köröm ápolás mellett a pedikűrös kezelte a benőtt körmöket, a deformált körmöket és a gombás körmöket is. Az emberek nem orvoshoz fordultak a láb bőr vagy a láb köröm problémáikkal először, hanem a pedikűröshöz aki ha szükségét látta tovább irányította őt a megfelelő orvoshoz.

Szinte minden embernek volt, van vagy lesz élete során valamilyen láb problémája. Legtöbb esetben rögtön az orvost keresik fel. Az orvos nem pedikűrös, nem tudja eltávolítani műtét nélkül a benőtt körmöt, nem tudja előkészíteni a gombás körmöket az otthoni rendszeres kezelésre, nem tudja a bőrkeményedéseket eltávolítani, csak tanácsokat tud adni, vagy a sok esetben feleslegesen drasztikus műtét mellett dönt. A műtét a pedikűrös problémák többségét nem oldja meg! Az ortopédiailag deformált láb, a diabéteszes láb különösen igényli a rendszeres pedikűrös ápolást, mivel a szakmailag képzett pedikűrös a láb állapotának stagnálását, javulását vagy esetleg romlását figyelemmel tudja kísérni. A pedikűrös felismeri a láb ortopédiai elváltozásait, ismeri az elváltozások okát és hatékonyan tudja kezelni a deformitások miatt kialakult bőrkeményedéseket, köröm elváltozásokat, kézi pedikűr szerszámokkal és a korszerű pedikűr géppel. Diagnózist nem állít fel, de ha szükséges megfelelő szakorvoshoz tudja irányítani a vendéget. A láb bőrén, a láb körmein megjelenő elváltozások sok estben fertőzésforrások lehetnek, így a beteg gyógyulásának ideje is hosszabbodhat, ezért lenne fontos, hogy orvos és pedikűrös együtt és ne egymás mellett dolgozzanak.

Fekvő betegeknél, idős otthonokban a legszembetűnőbb tendencia, hogy a beteget, idős embert kezelik különböző betegségeikkel, de sajnos senki nem nézi meg a lábak, a láb bőr és a lábkörmök állapotát. Ez különösen fontos lenne a cukor beteg embereknél, ahol a láb bőre hajlamos a fekélyek kialakulására, a láb körmök pedig a gombásodásra. Sok esetben egy körmöm a sarjadzó, a penész és a fonalas gomba egyszerre is megtalálható.

  • A PEDIKLUB várja azokat az orvosokat, akik szeretnének együtt dolgozni jól felkészült pedikűrösökkel, akik segítségével a fájós lábakat könnyebben és hatékonyabban tudják kezelni, hiszen a pedikűrös át tudja tőlük venni a láb előkészítését és a láb utókezelését.
  • A PEDIKLUB várja azokat az előadókat, akik a lábápolással kapcsolatban fontos és hasznos információval tudják a pedikűrösöket munkáját segíteni.
  • A PEDIKLUB várja azokat a fájós lábú embereket, akik szeretnék, ha a lábproblémájukat végre szakszerűen kezelnék.
  • A PEDIKLUB napok, továbbképzések, fórumok egy folyamat része, ami remélem, sok éven át össze fogja fogni a fejlődni képes pedikűrösöket.

Minden tovább képzésünk és a PEDIKLUB napok a pedikűrről, a lábápolásról, a szakmáról, a pedikűrösökről és a beteg lábakról szólnak. A továbbképzések speciális képzési programmal rendelkeznek, ami lehetővé teszi, hogy a pedikűr szakma minden részét elméletben és gyakorlatban a pedikűrösök megismerjék , megtanulják. Minden továbbképzésen a résztvevők speciális jegyzetet kapnak, amiből mindenki összeállíthatja saját pedikűrös kislexikonját.

Köszönetet szeretnék mondani azoknak a szponzoroknak,  akik támogattak és segítettek és a mai nap is támogatnak, segítenek abban, hogy a PEDIKLUB létre jött, és működik.

Külön köszönöm az Édesanyámnak, aki megismertette velem ezt a csodálatos szakmát.

Köszönöm továbbá:

Dr. Konkoly Rita orvos, természetgyógyász, pedikűrös

Dr. Mina András orvos jogász

Dr. Kristóf Vera érgyógyász, klinikai főorvos

Dr. Nyirkos Péter bőrgyógyász főorvos

Dr. Csoszánszki Nóra bőrsebész főorvos

Dr. Sipkovics Lajos gyógyszerész

Dr. Rozsos István tanár

Dr. Keresztes Katalin neuropátiás főorvos

Dr. Morvai Julianna

Kozmayung Andrea sebkezelő

Verőcei Attila nemzetközi életmentő oktató

Basch László gyógybetét készítő

Jacsó Balázs előadó

Szász Ica gyógytornász

Nem utolsó sorban szeretném megköszönni a Családom segítőkész munkáját, támogatásukat és türelmüket.

Pediklub

  • Pediklub: alakult 2008. február 7.
  • Alapító és egyben tulajdonosa Róth Éva

Szponzoraink