Mik is azok a Pediklub napok?

Gyere, fejleszd pedikűrös tudásod Magyarország egyedüli oltalom alatt álló Pediklub szakmai napjain! Légy a jók között a legjobb!

Egyre több ember igényli a szakszerű szolgáltatást például a lábápolásban. A pedikűrös szakembernek ezért kell a folyamatosan képezni- e magát, hogy fel tudja ismerni a lábon megjelenő új köröm és bőr elváltozásokat. Minden Pediklub napon valamilyen pedikűrös probléma új megoldási lehetőségeit ismerjük meg. Bemutatásra kerülnek az adott témához kapcsolódó új eszközök, lábápoló anyagok. Ezeken a napokon találkozhatsz pedikűrös kollégákkal, akikkel érdemes megosztani a megszerzett lábápolási tapasztalatokat.

Aktuális Pediklub Napos továbbképzéseink:

 • Benőtt köröm kezelés
 • Gombás köröm kezelés
 • Gépi pedikűr
 • Körömprotézis készítés
 • Manikűr

Benőtt köröm és befelé forduló köröm kezelés

Következő képzési nap: 2020. Február 21.

Képzés ára: 24000ft

(gyulladt körmök kezelése, köröm betegség, köröm gyulladás, benőtt köröm, befelé forduló köröm kezelése, benőtt köröm gyógyítása, bőrkeményedés)

Két különböző köröm deformitás, melyek nagyon sok embernek okozhatnak kellemetlen fájdalmas perceket, órákat, napokat. Van, akinek nem fájdalmas, de esztétikailag zavaró, ezért szeretné eltüntetni, korrigálni az eredeti szép köröm formáját visszakapni.

A szó szoros értelmében vett benőtt körmöt kezelni kell. Valamiért kialakult. A kialakulásának okát minden esetben érdemes megtalálni az eredményes kezelés érdekében. A kialakulás okának megfelelő kezeléssel a tünet az esetek nagy többségében pedikűrös által megszüntethető. Benőtt köröm sarok, benőtt köröm, gyulladt benőtt köröm, gyulladt benőtt köröm vadhússal mind más miatt alakult ki, mindet másként kell kezelni, és mindnek más az utókezelése is.

Meddig a pedikűrös feladata kezelni a benőtt körmöt? Hol van az a határ, amikor a vendéget bőrsebész orvoshoz kell irányítani?

A továbbképzésen erre mind megkapod a választ. A benőtt köröm kiemelése közben vérzés nem alakulhat ki. A köröm környékén gyulladásban lévő bőr érzékeny, de maga a köröm nem, tehát fájdalom csak indokolt esetben lehet.
Befelé forduló köröm egészen más, mint a benőtt köröm. Más a kialakulásának az oka, más a köröm formája és természetesen más a kezelése is. A befelé forduló körmök maradandó köröm deformitások. Vizes pedikűr géppel és pedikűrös szaktudással formázható, a köröm növekedésével korrigálható. Ezeknél a köröm deformitásoknál a külső köröm korrekciók (spange kezelések) hatékonyak lehetnek, de nem minden esetben.

A benőtt és befelé forduló körmök kezelő továbbképzésen részletesen megtanulhatod:

 • az egészséges köröm felépítését, élettanát
 • mitől, mikor, miért alakulhat ki benőtt köröm
 • miért lesz gyakran bakteriális gyulladás egy benőtt körömnél
 • mi az a vadhús
 • a benőtt köröm kezelése mikor a pedikűrös feladata és mikor az orvosé
 • a benőtt köröm kezeléséhez használható pedikűrös eszközök szakszerű használata
 • a köröm csípők fontossága a benőtt köröm kezelésekor
 • milyen fertőtlenítő szereket kell használni benőtt köröm kezelésekor és mikor
 • a benőtt köröm kiemelése után milyen ellátást kell adni a vendégnek.
 • a befelé forduló köröm kialakulása, tünete
 • a befelé forduló köröm kezelése
 • minden, amit tudni kell a spange kezelésekről

A benőtt és befelé forduló körmök kezelő továbbképzésre, amit hozni szükséges: toll, papír, színes ceruza, lábápoló OKJ bizonyítványod.

Gépi pedikűr

Következő képzési nap: 2020. Március 20.

Képzés ára: 24000ft

(bőrkeményedés kezelése, tyúkszem eltávolítás, lábápolás, gyógypedikűr, köröm ápolás)

Kézi pedikűr szerszámokkal vagy speciális vizes pedikűr géppel érdemes pedikűrözni?

A pedikűr gépet már az 1980-as évek óta használják az esztétikai pedikűr, a gyógypedikűr és a gyógyító pedikűr végzése során. A speciális pedikűr géppel minden pedikűrös tevékenység elvégezhető, ami a láb bőrével kapcsolatos, a bőrkeményedések, bőrkérgesedések, a sarok repedések kezelése, a tyúkszemek eltávolítása, a köröm ápolást, a köröm rövidítését, formázását, a köröm felületének vékonyítását, polírozását, köröm sarok kiemelését, gombás körmök kezelését.

Természetesen nem kell eldobni a jól bevált hagyományos kézi pedikűr szerszámokat és a speciális láb podológ szerszámokat sem. A kombinált pedikűr a legoptimálisabb a pedikűrösnek és a vendégnek is. A műköröm csiszológép nem azonos a speciális vizes vagy porszívós pedikűr géppel.

A gépi pedikűr továbbképzésen részletesen megtanulhatod:

 • a pedikűr gép részeit, beállításait, működését, karban tartását
 • a bőrkeményedések, tyúkszemek kezelésénél ajánlott frézeket
 • az egészséges körmök, a benőtt körmök, a megvastagodott körmök, a gombás körmök kezelésénél használható frézeket
 • a frézek karbantartását, fertőtlenítését
 • a gépi és a kombinált pedikűr lehetőségeit, menetét

A Gépi pedikűrképzésre, amit hozni szükséges: munkaruha, asztalterítő, kézi pedikűr szerszámok, fertőtlenítőszerek, lábápoló anyagok, ha van pedikűrgép, és a frézek, lábápoló OKJ bizonyítványod.

Nálunk vásárolt vizes pedikűr gép esetén ez a képzés ingyenes!

Gombás köröm kezelés

Következő képzési nap: 2020. Február 28.

Képzés ára: 24000ft

(köröm gomba, gomba kezelése, gombás fertőzés, köröm gomba gyógyítása, gombás köröm kezelése)

Elszíneződött, megvastagodott, fellevegősödött köröm? A legtöbb ember rögtön arra gondol itt egy gombás fertőzés alakult ki. Pedig ez nem mindig igaz. A gomba csak akkor okoz fertőzést, ha megfelelő számára a környezet. Számtalan egyéb köröm elváltozás van, ami megtévesztésig hasonló tünetet mutat, mint a gombás fertőzés.

A Gombás köröm kezelő továbbképzésen tiszta vizet öntünk abba a bizonyos pohárba és a nap végére Te is meg fogod tudni különböztetni melyik a gombás köröm, melyik a sérült köröm és melyik a belgyógyászati betegségek miatt deformálódott köröm.
Ez azért fontos, mert a félrekezelt körmök maradandó köröm deformitást okozhatnak. A gombás körmöt nem szégyellni kell, hanem kezelni. A szakszerű kezelést a pedikűrös és a vendég közösen hatékonyan meg tudja oldani.

A gombás és fellevegősödött köröm kezelő továbbképzésen megtanulhatod:

 • a köröm anatómiai felépítését, élettanát
 • a különböző köröm gomba fajtákat
 • mit jelent az, hogy gombás köröm fertőzés
 • a gombás köröm kezelését kézi pedikűr eszközökkel
 • gombás köröm kezelését pedikűr géppel
 • a fertőtlenítés fontosságát a gombás köröm kezelése előtt, alatt és után
 • szakszerű, nem félre vezető otthoni tanácsadás fontosságát

Gombás köröm kezelő továbbképzésre amit hozni szükséges: toll, papír, lábápoló OKJ bizonyítványod.

Köröm protéziskészítés a gyakorlatban

Következő képzési nap: 2020. Február 28. 16:00-19:00

Képzés ára: 12000ft

Amennyiben szeretnéd megtanulni a gyakorlatban is a köröm protézis készítését itt a lehetőség. Körömprotézis készítést a Pedi Planet porcelán technikájával tanítom, mely elkészítése egyszerű, gyors és hatékony, a vendégnek pedig kellemes, tartós viselet.

A porcelán jól modellezhető anyag, így a deformált köröm részekhez könnyen lehet illeszteni. A porcelán már bizonyított, jól bevált a fogtechnikában és jól bevált a köröm pótlásban is. Ami még a porcelán technika mellett szól, a felületén nem szaporodnak el a kórokozók így nyugodtan használhatjuk a lábkörmök hiányzó részének pótlásakor.

A továbbképzésen részletesen megtanulhatod:

 • hogyan készítsük elő a deformált körmöt a korrekcióra
 • a porcelán anyag tulajdonsága
 • köröm protézis készítése a gyakorlatban

Amit hozni szükséges: toll,papír, lábápoló OKJ bizonyítványod, porcelán köröm korrekció készítés anyagai, eszközei: porcelánpor, levegőre kötő liquid, liquid tartó üvegcse, porcelán ecset, papír sablon, fareszelő, buffer

láb

Kérdésed merült fel, vagy jelentkeznél a képzésre? Itt megteheted.

Kérünk, hogy az üzenet mezőt ne hagyd üresen, mindig írd bele a kérdésedet, vagy a jelentkezési szándékodat.

Név *

Email cím *

Telefonszám *

Képzés neve *

Üzenet

Fontos: A fehér négyzet bejelölését követően meg kell várnia, amíg megjelenik a zöld pipa!