Aphrodite Oktatási Centrum és a PEDIKLUB

Az Aphrodite Oktatási Centrumban 1998 óta rendszeresen indítunk Kézápoló és műkörömépítő valamint OKJ lábápoló tanfolyamot. A két szakma sok változáson ment keresztül ennyi idő alatt, amit mi legjobb tudásunk szerint igyekeztünk és igyekszünk követni. Amin viszont nem változtattunk és a jövőben sem áll szándékunkban változtatni az a minőségi szakmai elméleti és gyakorlati oktatás. Valljuk, hogy egy jó szakembernek szüksége van a megalapozott legújabb technikai és elméleti ismeretekre azért, hogy a mindenkori elvárásoknak meg tudjon felelni szakmájában.
Oktatóik kiemelt figyelemben részesítenek mindenkit, ezért padjainkból csak jól képzett, kellő lábápoló szakmai elmélettel és pedikűrös gyakorlattal rendelkező szakemberek kerülnek ki. OKJ képzéseink, lábápoló továbbképzéseink és műkörömépítő továbbképzéseink kiemelten gyakorlat orientáltak. Saját tulajdonú jól felszerelt tanműhelyünkben minden résztvevőnek lehetősége van megismerni, kipróbálni a szakmában használatos eszközöket, gépeket, anyagokat. Saját kiadású lábápoló jegyzetünket rendszeresen átdolgozzuk, frissítjük.
Építs karriert nálunk! Ez egy egyedül álló lehetőség mindenkinek. Az alap OKJ lábápoló tanfolyam alatt és után lehetősége van mindenkinek, aki fejlődni szeretne, hogy a meglévő pedikűrös elméleti és gyakorlati tudását a szakmához kapcsolódó továbbképzéseken bővítse.

Mi a különbség az esztétikai pedikűr, a gyógypedikűr és a gyógyító pedikűr között?

Esztétikai pedikűr

Az esztétikai pedikűr az egészséges szép láb szakszerű ápolását jelenti. Ezt a pedikűrt kétféle módon lehet végezni: kémiai hámlasztással vagy kombinált pedikűrrel. A kémiai hámlasztásnál a pedikűrös hagyományos módon csípővel rövidíti az egészséges körmöket, a láb bőrén lévő elhalt hámréteget megfelelő krém és fólia segítségével meglazítja, majd eltávolítja. Szikét nem használ, mert nem szeretné elvékonyítani a vendég egészséges bőrkeményedés nélküli bőrét. A kombinált pedikűrnél az egészséges körmöket csípővel rövidíti, a bőrkeményedés nélküli láb bőrön lévő elhalt hámréteget vizes pedikűr géppel eltávolítja. A kezelés végén kényeztető masszírozással a vendég bőr típusának megfelelő krémmel ápolja a láb bőrét. A rendszeres esztétikai pedikűrrel időben észre vehetők a láb kialakulóban lévő ortopédiai deformitásai, bőr és köröm elváltozásai.

SPA pedikűr

„Teremtsd meg a test és lélek harmóniáját” Ez a mottó jellemzi a SPA pedikűrt. Kényeztetés magas fokon egy órában. Általában négy lépésben történik a kezelés. Áztatás, bőrradírozás, masszírozás és pakolás. Természetesen nem ilyen egyszerű. Sok elméleti ismerettel kell rendelkezni ahhoz, hogy a kezelés hatékony legyen. Anatómia, bőrgyógyászat egy pici belgyógyászat. Ezt még túrbozni kell egy kis aroma terápiával és különböző masszázs technikák ismeretével. A tudás és az elhivatottság viszont meghozza az eredményt. Ennél a pedikűrnél nagyon fontos figyelembe venni a vendég egészségi állapotát, ezért kell továbbképzésen megismerni és megtanulni mindent, amit csak lehet a SPA kéz és lábápoló kezelésekről.

Gyógy pedikűr

A vendég lábán a különböző ortopédiai elváltozások, belgyógyászati betegségek miatt kisebb-nagyobb területeken bőrkeményedések, bőrkérgesedések, tyúkszemek alakulnak ki. Ezeket a bőrkeményedéseket, bőrkérgesedéseket, tyúkszemeket hagyományos kézi pedikűrszerszámokkal vagy spray System technikával működő pedikűr géppel vagy azok kombinált használatával megfelelő mennyiségben távolítja el a pedikűrös szakember. Az ortopédiai elváltozások miatt, belgyógyászati betegségek miatt, mechanikai sérülések miatt a körmökön is elváltozások alakulhatnak ki. Ilyen a fájdalmas benőtt köröm, a gombás köröm. a deformált, és a beteg körmök. Ezek a körmök speciális kezelést igényelnek, amihez speciális kézi szerszámokra és vizes pedikűr gépre van szükség. Természetesen a szakmai elméleti és gyakorlati tudás szintén elengedhetetlen. A pedikűr befejezése után a bőr típusnak megfelelő lábápoló krémmel ápolja, megfelelő módon kényezteti, ha szükséges regenerálja a láb bőrét. A gyógy pedikűrös az otthoni lábápoláshoz szakmailag megalapozott módszereket, lábápoló anyagokat tud vendégének ajánlani. A gyógy pedikűrös elméleti tudásának köszönhető, hogy felismeri azokat az elváltozásokat melyekkel szakorvoshoz kell fordulni. Az időben diagnosztizált és kezelt lábakon elkerülhető a trombózis, a fekély, a láb amputáció.

Gyógyító pedikűr

A civilizált társadalom a lábak egészségi állapotára sajnos nagyon nem jó hatással van. Egyre több az érszűkületben szenvedők száma és a fejlet társadalmak nép betegsége lett a diabétesz. Ezek a betegségek a láb keringését károsítják oly mértékben, hogy láb elvesztés, azaz amputálás lehet belőle. Ezek a betegségek nem kímélik ma már a fiatalokat sem. A beteg lábak rendszeres szakszerű ápolást igényelnek. Magyarországon sajnos e betegek száma rohamosan emelkedik, viszont az ellátásuk nem megoldott. Az egészségügy nem készült fel nincs ilyen szakterület. A lábápolók képzése az Aphrodité Oktatási Centrumban az oltalom alatt álló Gyógyító pedikűr továbbképzésen folyik. 2015 óta évente kétszer indítunk, kurzusunkat ahol a pedikűrösök megtanulják a beteg lábak szakszerű pedikűrözését, a talpi fekélyek kezelését. Megismerik azokat az eszközöket, anyagokat melyekkel megmenthetők a lábak az amputálástól. A gyógyító pedikűr továbbképzésen való részvétel egyik alap feltétele a vizes pedikűr gép.

Kinek ajánlom a gyógypedikűr, a gyógyító pedikűr és a Pediklub napok pedikűrös továbbképzéseit?

Kinek ajánlom a lábápoló továbbképzéseken való részvételt? Szívem szerint azt írnám, hogy minden pedikűrösnek. A régebben végzett szakembereknek azért, mert az idő eljárt az elavult eszközök, technológiák, hatóanyag nélküli lábápoló anyagok, ős régi fertőtlenítőszerek és fertőtlenítési módok felett. A frissen végzetteknek azért, mert még nagyon sokat kell tanulniuk, tapasztalniuk. Mivel nem szeretnék tömegképzést csinálni, azokat várom a képzéseimre, akik a jó pedikűrösök közt a legjobbak szeretnének lenni és ehhez mindent meg is tesznek. Sokan mondják Magyarországon csak egy féle pedikűrképzés van, az pedig a Lábápoló OKJ képzés. Ez így igaz ez az alapképzés, itt szerezhető meg az államilag elismert bizonyítvány. A Pediklubos pedikűr továbbképzések célja, hogy olyan pedikűrös szakemberek dolgozzanak a pedikűr szakmában, akik képesek a lábak egészségének megőrzése, a lábak megmentésére. Szakmai elméleti és gyakorlati tudásuk megfelel a mai kor elvárásainak, rendelkeznek korszerű lábápoló eszközökkel, gépekkel és lábápoló anyagokkal.

Felnőttképzési nyilvántartásba-vételi szám: E001419/2016

Lábápoló OKJ képzés

Egy siker szakma, mely egész életre biztosítja számodra a munka lehetőséget. A Lábápoló OKJ képzésen szerezheted meg az államilag elismert OKJ bizonyítványt, mellyen elindíthatod lábápoló vállalkozásod és részt vehetsz későbbiekben a különböző pedikűrös továbbképzéseken.

Képzés nyilvántartásba-vételi száma: E-001419/2016/A002

pedikűr tanfolyam

Pediklub Napok

Az idő haladásával nem csak szokásaink, de lábproblémáink is megváltoztak. Bizonyos pedikűrös estetek, lábproblémák, mélyebb és alaposabb tudást igénylenek, új eszközöket, kezeléseket kívánnak meg a pedikűrösöktől. A Pediklub napok egy napos szakmai képzéseink, melyeken mindig egy adott lábproblémával, témával foglalkozunk. Ha frissíteni és bővíteni szeretnéd pedikűrös tudásod, megoldást szeretnél találni egy kezeléssel kapcsolatos problémára, vagy tartani szeretnéd a lépést az újabb pedikűrös technikákkal és eszközökkel, akkor itt a helyed a Pediklub napokon.

Gyógypedikűr I. (speciális bőrelváltozások kezelése)

Életünk folyamatosan változik, ezzel együtt életmódunk is változik. Ehhez a változáshoz alkalmazkodik a lábunk is. Egyre több eddig nem tapasztalt bőr elváltozással találkozunk a pedikűrös szakmában. Ezeket a bőr elváltozásokat illik felismerni, tudni kell mikor, mivel lehet és kell egy pedikűrösnek kezelni. Fel kell ismerni mikor és hol van az a határ ahol a pedikűrös szakember munkája véget ér és a vendéget az egészségügyben dolgozó szakemberhez kell irányítani. A gyógypedikűr I. továbbképzésen a speciális bőr elváltozásokat és azok kezelési lehetőségeit tanulhatod meg.

Gyógypedikűr II. (speciális körömelváltozások kezelése)

A pedikűrös szakmában a láb körmök kezelése nagyon fontos feladat. Egy félre kezelt köröm maradandó deformitása a láb statikai állapotának változását idézheti elő. Egy elszíneződött köröm nem biztos, hogy gombás fertőzött. Sok köröm deformitás nagyon hasonló tünetet produkál. A hasonlóság közt a jó pedikűrös szakembernek észre kell venni a különbségeket. A gyógypedikűr II. speciális köröm elváltozásokat kezelő továbbképzésen igyekszem minden apró különbségre felhívni a képzésen részt vevő pedikűrös figyelmét azért, hogy munkája során ne vezesse félre vendégeit téves diagnosztizálása.

Gyógyító pedikűr

A gyógyító pedikűr továbbképzésen való részvételt azoknak a pedikűrös szakembereknek ajánlom akik, elhivatottságot éreznek beteg emberek gyógyítása iránt. Ez is pedikűr, de attól sokkal több. Más körülmény, más eszközök, más lábápoló anyagok és más a pedikűr célja. A gyógyító pedikűr továbbképzés elvégzése után minden pedikűrös nem csak szakmailag lesz más, hanem emberileg is megváltozik. Kialakul, azaz igazi „emberség a szakma által”

Tudást frissítő

Sokan vannak, akik a lábápoló végzettségüket valamikor megszerezték, de nem dolgoztak a szakmában. Vagy kévésnek tartják az elmélet és a gyakorlati tudásukat, vagy egyszerűen bizonytalanok a pedikűrös eszközök használatában. Nekik érdemes a tudásukat felfrissíteni és bővíteni, nekik ajánlom ezt pedikűrös továbbképzést. A frissítő pedikűr tovább képzés nem azonos a speciális tovább képzésekkel. A tovább képzések anyagát viszont csak tökéletes alapra lehet majd építeni.

Jelentkezési lap

Név *

Email cím *

Telefonszám *

Képzés neve *

Üzenet

Fontos: A fehér négyzet bejelölését követően meg kell várnia, amíg megjelenik a zöld pipa!

Naptár

Pediklubos képzéseink

november 2019
hKscpsv
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
« okt   dec »

Képzéseink