Aphrodite Oktatási Centrum és a PEDIKLUB

Az Aphrodite Oktatási Centrumban 1998 óta rendszeresen indítunk Kézápoló és műkörömépítő valamint OKJ lábápoló tanfolyamot. A két szakma sok változáson ment keresztül ennyi idő alatt, amit mi legjobb tudásunk szerint igyekeztünk és igyekszünk követni. Amin viszont nem változtattunk és a jövőben sem áll szándékunkban változtatni az a minőségi szakmai elméleti és gyakorlati oktatás. Valljuk, hogy egy jó szakembernek szüksége van a megalapozott legújabb technikai és elméleti ismeretekre azért, hogy a mindenkori elvárásoknak meg tudjon felelni szakmájában.
Oktatóik kiemelt figyelemben részesítenek mindenkit, ezért padjainkból csak jól képzett, kellő lábápoló szakmai elmélettel és pedikűrös gyakorlattal rendelkező szakemberek kerülnek ki. OKJ képzéseink, lábápoló továbbképzéseink és műkörömépítő továbbképzéseink kiemelten gyakorlat orientáltak. Saját tulajdonú jól felszerelt tanműhelyünkben minden résztvevőnek lehetősége van megismerni, kipróbálni a szakmában használatos eszközöket, gépeket, anyagokat. Saját kiadású lábápoló jegyzetünket rendszeresen átdolgozzuk, frissítjük.
Építs karriert nálunk! Ez egy egyedül álló lehetőség mindenkinek. Az alap OKJ lábápoló tanfolyam alatt és után lehetősége van mindenkinek, aki fejlődni szeretne, hogy a meglévő pedikűrös elméleti és gyakorlati tudását a szakmához kapcsolódó továbbképzéseken bővítse.

Mi a különbség az esztétikai pedikűr, a gyógypedikűr és a gyógyító pedikűr között?

Esztétikai pedikűr

Az esztétikai pedikűr az egészséges szép láb szakszerű ápolását jelenti. A pedikűrös rövidíti és formázza a láb körmöket, a vendég igényei szerint díszíti azokat. A láb bőréről bőrradírral, vizes pedikűr géppel vagy kémiai hámlasztással eltávolítja a minimális elhalt hámréteget. A kezelés végén kényeztető masszírozással ápolja a láb bőrét. A rendszeres esztétikai pedikűrrel időben észre vehetők a láb kialakulóban lévő ortopédiai deformitásai.

Gyógypedikűr

A vendég lábán a különböző ortopédiai elváltozások miatt kisebb-nagyobb területeken bőrkeményedések, bőrkérgesedések, tyúkszemek alakulnak ki. Ezeket a bőrkeményedéseket, bőrkérgesedéseket, tyúkszemeket hagyományos kézi pedikűrszerszámokkal vagy spray System technikával működő pedikűr géppel vagy azok kombinált használatával megfelelő mennyiségben távolítja el a pedikűrös szakember. Az ortopédiai elváltozások miatt, mechanikai sérülések miatt a körmökön is elváltozások alakulhatnak ki. A fájdalmas benőtt köröm, a gombás köröm. A deformált, beteg körmöket és a körmök környékén lévő bőrt hagyományos kézi pedikűr szerszámokkal, speciális pedikűr szerszámokkal és a vizes pedikűr géppel a pedikűrös szakszerűen kezei. A pedikűr befejezése ként a bőr típusnak megfelelő lábápoló krémmel ápolja, megfelelő módon kényezteti, ha szükséges regenerálja a láb bőrét. A gyógypedikűrös az otthoni lábápoláshoz szakmailag megalapozott módszereket, lábápoló anyagokat tud vendégének ajánlani. A gyógypedikűrös elméleti tudásának köszönhető, hogy felismeri azokat az elváltozásokat melyekkel szakorvoshoz kell fordulni. Az időben diagnosztizált és kezelt lábakon elkerülhető a trombózis, a fekély, a láb amputáció.

Gyógyító pedikűr

A belgyógyászati betegségek sajnos a láb bőrt és a láb körmöket sem kímélik. Az ortopédiai elváltozások is nagy megpróbáltatást okoznak a beteg lábaknak. Az érszűkület és a diabétesz egyre több ember problémája a világon minden civilizált társadalomban. Ezen betegségben szenvedő emberek lábát csak vizes pedikűr géppel, speciális diabétesz pedikűr szerszámokkal és speciális diabétesz láb köröm csípővel lehet pedikűrözni. Az elméleti és gyakorlati tudás hiánya, a nem megfelelő pedikűrös szerszámok és a nem megfelelő lábápoló anyagok használata sajnos láb elvesztéshez vezethet.

Kinek ajánlom a gyógypedikűr, a gyógyító pedikűr és a Pediklub napok pedikűrös továbbképzéseit?

Szívem szerint azt írnám, hogy minden pedikűrösnek. A régebben végzett szakembereknek azért, mert az idő eljárt az elavult eszközök, technológiák, hatóanyag nélküli lábápoló anyagok, ős régi fertőtlenítőszerek és fertőtlenítési módok felett. A frissen végzetteknek azért, mert még nagyon sokat kell tanulniuk, tapasztalniuk. Mivel nem szeretnék tömegképzést csinálni, azokat várom a képzéseimre, akik a jó pedikűrösök közt a legjobbak szeretnének lenni és ehhez mindent meg is tesznek. Sokan mondják Magyarországon csak egy féle pedikűrképzés van, az OKJ lábápoló. Ez így igaz ez az alapképzés. A Pediklub napok továbbképzései, a gyógypedikűr és a gyógyító pedikűr továbbképzésének célja, hogy olyan pedikűrös szakemberek dolgozzanak a pedikűr szakmában, akik képesek a lábak egészségének megőrzése, a lábak megmentésére szakmai elméleti és gyakorlati tudásukkal.

Felnőttképzési nyilvántartásba-vételi szám: E001419/2016

Lábápoló OKJ képzés

A pedikűr a szépségipar és az egészségügy hiány szakmája. Szépségiparhoz tartozik, amikor a pedikűrös esztétikai pedikűrt végez az egészséges lábon. Egészségügyhöz tartozik a pedikűr, amikor a pedikűrös bőrkeményedéseket távolít el a lábról, köröm deformitásokat kezel, fájdalmas benőtt körmöt távolít el, sarokrepedést tisztít.

Képzés nyilvántartásba-vételi száma: E-001419/2016/A002

pedikűr tanfolyam

Pediklub Napok

Az idő haladásával nem csak szokásaink, de lábproblémáink is megváltoztak. Bizonyos pedikűrös estetek, lábproblémák, mélyebb és alaposabb tudást igénylenek, új eszközöket, kezeléseket kívánnak meg a pedikűrösöktől. A Pediklub napok egy napos szakmai képzéseink, melyeken mindig egy adott lábproblémával, témával foglalkozunk. Ha frissíteni és bővíteni szeretnéd pedikűrös tudásod, megoldást szeretnél találni egy kezeléssel kapcsolatos problémára, vagy tartani szeretnéd a lépést az újabb pedikűrös technikákkal és eszközökkel, akkor itt a helyed a Pediklub napokon.

Gyógypedikűr I. (speciális bőrelváltozások kezelése)

A deformált lábak több elméleti, és még több gyakorlati tudást igényelnek a pedikűröstől. A gyógypedikűr I. továbbképzés gyakorlat orientált pedikűrös képzésem. A pedikűr gyakorlatot modellen és egymáson is gyakoroljuk, mert a pedikűr eszközök helyes fogása és használata a biztonságos, sérülés mentes pedikűr alapja.

Gyógypedikűr II. (speciális körömelváltozások kezelése)

Az alap lábápoló képzésen tanult elmélet és gyakorlat a deformált körmök kezeléséhez már kevés még akkor is, ha valaki jeles eredménnyel végzett. A deformált körmök kialakulásának számos oka lehet. A pedikűrös első legfontosabb feladata, hogy kiderítse a köröm  deformitás okát. Más kezelés igényel a helytelenül vágott benőtt köröm és más kezelést igényel a láb ortopédiai elváltozása miatt kialakult benőtt köröm kezelése.  Köröm deformitást okozhatnak különböző belgyógyászati betegségek, melyek tünetei nagyon hasonlítanak a köröm gombás fertőzésének tünetéhez.

Gyógyító pedikűr

Az oltalom alatt álló gyógyító pedikűr képzésen, orvos kollégákkal, gyógycipő készítővel, gyógytornásszal, gyógyszerésszel, sebkezelő szakemberrel olyan egyedül álló képzési programot dolgoztunk ki, amivel a pedikűr végzettséggel rendelkező pedikűrösök a láb gyógyítás terén bővíthetik tudásukat. Nagy szükség van olyan pedikűrös szakemberekre, akik elméleti és gyakorlati tudással, speciális pedikűr eszközökkel, speciális lábápoló anyagokkal rendelkeznek, ezért érdemes kezdő és már régóta a pedikűr szakmában dolgozónak ezen a képzésen részt venni.

Tudást frissítő

Sokan vannak, akik a lábápoló végzettségüket valamikor megszerezték, de nem dolgoztak a szakmában. Vagy kévésnek tartják az elmélet és a gyakorlati tudásukat, vagy egyszerűen bizonytalanok a pedikűrös eszközök használatában. Nekik érdemes a tudásukat felfrissíteni és bővíteni, nekik ajánlom ezt pedikűrös továbbképzést. A frissítő pedikűr tovább képzés nem azonos a speciális tovább képzésekkel. A tovább képzések anyagát viszont csak tökéletes alapra lehet majd építeni.

Jelentkezési lap

Név *

Email cím *

Telefonszám *

Képzés neve *

Üzenet

Fontos: A fehér négyzet bejelölését követően meg kell várnia, amíg megjelenik a zöld pipa!

Naptár

Pediklubos képzéseink

július 2019
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« jún   aug »

Képzéseink