Az a kellemetlen repedt sarok

Minden évszakban nagyon gyakran találkozunk a lábbőr kiszáradásával. Ez a tünet leggyakrabban a sarok környékén és az öregujj szélén jelentkezik. A sarok környékén egészen mély repedések alakulhatnak ki. Ezek a repedések napról-napra nőnek és mélyednek. Az illető harisnyája, zoknija „sercegő” hangot hallat, amikor fel illetve leveszi. Kellemetlen viszkető, húzódó érzés kíséri. Amikor megsimítják, lepereg az elszáradt bőr. Mit lehet tenni?

Azt szoktuk ajánlani, hogy napi rendszerességgel ápolják otthon. A legtöbb ember ilyenkor, amikor érzi, látja, hogy a láb bőre ennyire kiszáradt elkezdi ápolni először az otthon található és naponta használatos kozmetikumok egyikével. Ilyen például a testápoló. Sajnos ki kell ábrándítanom önöket a testápoló a testre való és nem a lábra. Az arckrémek és a kézkrémek sem tudják a száraz lábat ápolni. Gyakran halljuk vendégektől, hogy hiába használ jó zsíros krémet, nem használ.

Ez pedig azért van, mert nem a zsírt kell pótolni erre a száraz bőrre, hanem a vizet. Azaz hidratáló lábápoló krémmel kell a lábat napi tisztálkodás után rendszeresen krémezni.

A lábbőr szárazsága egy másik gyakori problémát is okoz. Ez a probléma megoldása már pedikűrös szakembert igényel. Amikor a sarok talajfelőli részén a bőrkeményedésben jelennek meg a repedések. Ez azért tud kialakulni, mert a bőrkeményedés egy elhalt szaruréteg, mely már nem rugalmas. Amikor járás, állás közben ránehezedik a testsúly, a rugalmatlan bőr megreped. Minden lépéskor egyre mélyül ez a repedés. Sok esetben nyíltsebig repedhet a bőr. Ez már fertőzésforrás lehet. A bőrkeményedésen található repedéseket pedikűrös szakember szakszerűen tudja kezelni. A bőrkeményedés eltávolítása után ki kell tisztítani a repedést és utána összehúzó hatású PRIMUS SAROK krémmel kell ápolni. A krémek felszívódását fóliával lehet segíteni.

Sokan kérdezik, megelőzhetők ezek a kellemetlen bőrtünetek a lábon? A válaszom igen! Igyon minden nap elegendő folyadékot, használjon napi rendszerességgel lábápoló krémet, vagy száraz bőrre ajánlott krémet, mely 24 órás hidratálást biztosít a lábbőrének. A napi tisztálkodás során dörgölje át lávakővel vagy az ERLINDA kerámia sarokreszelővel a láb bőrét. Így meg tudja akadályozni, hogy a bőrkeményedés nagyon megvastagodjon, és teljesen rugalmatlan legyen.

Bizonyos időnként keressen fel egy pedikűrös szakembert!

Az ajánlott termékeket megvásárolhatja üzleteinkben vagy webáruházunkban